Wiemy, że Ślub i wesele to jeden z najważniejszych dni w życiu dlatego w Hotelu & Restauracji Magnat zadbamy o najdrobniejsze szczegóły organizacyjne oraz dołożymy wszelkich starań, aby Państwa wesele było niezapomniane i zgodne z Państwa marzeniami.

Oferujemy zróżnicowane wnętrza. Do dyspozycji naszych Gości oddajemy trzy sale dostosowane do odpowiedniej ilości gości.

Sala Bakietowa – do 150 osób
Sala Astoria – do 50 osób
Sala Lawendowa – do 48 osób

Dla Młodej Pary oferujemy przyjęcie weselne Gratis! Ponadto, specjalnie dla Nowożeńców, oddajemy w prezencie na noc poślubną pokój w naszym Hotelu.
Dodatkowo wszystkim gościom weselnym proponujemy 15% rabatu od ceny noclegu. (W cenę noclegu wliczone jest śniadanie).

W cenę wesela wliczony jest 14 kg tort.

Proponujemy Państwu wesele zarówno w tradycyjnej serwowanej formie jak i w formie Szweckiego stołu. Oferujemy bogaty wybór świeżych dań z elementami kuchni staropolskiej.

Na Państwa życzenie dodatkowo oferujemy:
dekorację sali
wizytówki na stół
karty menu
bufet wiejski z mięsnymi specjałami
obsługę barmańska przy bufecie alkoholowym

Zapraszamy do zapoznania się z trzema przykładami menu weselnego.

W przypadku gdyby mieli Państwo jakiekolwiek pytania, lub chcieliby otrzymać szczegółową propozycję zapraszamy do wypełnienia formularza kontaktowego lub prosimy o kontakt na nr 606 949 687.

Godziny podania potraw oraz propozycje serwowanych dań są sugerowane i mogą zostać zmodyfikowane zgodnie z życzeniem klienta.

 

MENU nr 1 (135 zł od osoby)

UROCZYSTY OBIAD

zupa do wyboru

  • rosół z kury z makaronem
  • zupa krem z  pieczarek

DANIE GŁÓWNE I - do wyboru 5 pozycji (na jedną osobę przypadają 4 porcje mięsa)

  • kotlet schabowy
  • antrykot drobiowy
  • udko pieczone
  • pieczeń z karkówki w ziołowej skórce
  • zraziki wieprzowe
  • szynka pieczona w sosie grzybowym
  • kotlet wiejski zawijany
  • kotlet tropikalny z brzoskwinią i ananasem
  • devolay

dodatki do obiadu

  • 3 rodzaje surówek
  • ziemniaczki z wody

dodatki na ciepło - do wyboru 1 pozycja

  • groszek z marchewką,
  • warzywa z wody,
  • buraczki zasmażane

przekąski na stole

  • sałatka jarzynowa lub sałatka bawarska
  • sałatka z kurczaka a'la cezar lub sałata z wędzonym łososiem i kaparami
  • sałatka grecka lub sałata wiosenna z grzankami czosnkowymi
  • rolmopsy lub śledzik w oleju
  • tymbaliki wieprzowe lub tymbaliki drobiowe
  • pieczeń rzymska z sosem tatarskim lub pasztet wiejski z żurawiną i chrzanem
  • ryba po grecku lub ryba z jasnym dresingiem i rodzynkami
  • deski wędlin, kabanosy z marynowanymi warzywami


DANIE II (ok godz 22.00) – do wyboru 2 dania

  • sola smażona
  • żeberka marynowane w domowych powidłach śliwkowych
  • żeberka duszone w kapuście
  • mięciutkie żołądki drobiowe duszone z grzybami w śmietanie
  • gulasz węgierski
  • kurczak a'la strogonow

DANIE III – ZUPA (ok godź.1:00) – do wyboru 2 pozycje

  • flaczki
  • zupa gulaszowa
  • żurek
  • kociołek wiejski na białej kiełbasie

DANIE IV (ok godź. 2.00) – do wyboru 1 pozycja

  • klopsiki w sosie meksykańskim
  • bigos staropolski z kiełbasą (białą i śląską)
  • pikantne skrzydełka
  • penne carbonara

DANIE V (ok godź. 3.00)

  • rubinowy barszczyk z pasztecikiem


NAPOJE GORĄCE (open bar)

  • kawa
  • herbata

*napoje chłodzące i alkohol we własnym zakresie


W cenę wesela wliczony jest 14 kg tort w cenie 350 zł

Ciasto płatne dodatkowo w zależności od wybranej przez państwa cukierni ( cena za 1 kg tj. od 20 zł-38 zł)

*Na wesele 100 osobowe należy liczyć ok. 28 kg ciasta


 

MENU nr 2 (160 zł od osoby)

UROCZYSTY OBIAD


zupa do wyboru

  • rosół z kury z makaronem
  • zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • zupa krem z kalafiora z grzankami

danie główne – proszę o wybór 6 pozycji ( na 1 osobę przypadają 4 porcje mięsa)

  • pierś z kurczaka owijana bekonem
  • cygaro z drobiu z nuta świeżej bazylii i suszonymi pomidorami z fetą
  • piersi z kurczaka w migdałach i ziarnach
  • pachnące ziołami udko trybowane z grilla
  • medaliony z polędwiczek wieprzowych w sosie grzybowym
  • polędwiczki wieprzowe w świeżych pomidorach z nutą oregano
  • pieczeń z karkówki z morelą
  • pieczeń z karkówki ze śliwką
  • zraziki wieprzowe
  • kotlet zawijany myśliwego
  • kotlet tropikalny z sezamem
  • tilapia smażona w sosie czosnkowo-pieprzowym
  • sola w szpinakowym sosie holenderskim

dodatki do obiadu

  • 3 rodzaje surówek
  • ziemniaczki z wody
  • frytki
  • kluski śląskie lub kopytka

dodatki na ciepło – do wyboru 2 pozycje

  • groszek z marchewką,
  • warzywa z wody,
  • buraczki zasmażane
  • kapusta czerwona z jabłkiem,
  • kapusta szmurowana z koperkiem

przekąski na stole

  • sałatka jarzynowa lub sałatka bawarska
  • sałatka z kurczaka a'la cezar lub sałata z wędzonym łososiem i kaparami
  • sałatka grecka lub sałata wiosenna z grzankami czosnkowymi
  • rolmopsy lub śledzik w oleju
  • tymbaliki wieprzowe lub tymbaliki drobiowe
  • pieczeń rzymska z sosem tatarskim lub pasztet wiejski z żurawiną i chrzanem
  • ryba po grecku lub ryba z jasnym dresingiem i rodzynkami
  • deski mięs i wędlin, kabanosy z marynowanymi warzywami
  • pstrąg w galarecie lub tymbaliki z łososia

DANIE II (ok godz 22.00) – do wyboru 3 dania

  • karkówka z grilla
  • golonka po bawarsku z kapustą zasmażaną
  • żeberka marynowane w domowych powidłach śliwkowych
  • żeberka duszone w kapuście
  • mięciutkie żołądki drobiowe duszone z grzybami w śmietanie
  • gulasz węgierski
  • kurczak a la strogonow

DANIE III – zupa (ok godź. 1:00) – do wyboru 2 pozycje

  • flaczki
  • zupa gulaszowa
  • żurek
  • kociołek wiejski na białej kiełbasie

DANIE IV (ok godź. 2.00) – do wyboru 1 pozycja

  • frytowane polędwiczki z kurczaka ze stosownymi sosami
  • strogonow
  • klopsiki w sosie meksykańskim
  • bigos staropolski z kiełbasami białą i śląską
  • pikantne skrzydełka
  • penne carbonara

DANIE V (ok godź. 3.00)

  • rubinowy barszczyk z pasztecikiem

NAPOJE GORĄCE (open bar)

  • kawa
  • herbata

*napoje chłodzące i alkohol we własnym zakresie


W cenę wesela wliczony jest 14 kg tort w cenie 350 zł

Ciasto płatne dodatkowo w zależności od wybranej przez państwa cukierni ( cena za 1 kg tj. od 20 zł-38 zł)

*Na wesele 100 osobowe należy liczyć ok. 28 kg ciasta


 

MENU nr 3 – 180 zł od osoby


PRZYSTAWKA DO WYBORU

  • tatar z łososia
  • swojski pasztet z sosem tatarskim
  • pasta z pstrąga wędzonego w cieście francuskim
  • szynka włoska z melonem


UROCZYSTY OBIAD

zupa do wyboru

  • bulion królewski z domowym makaronem
  • zupa szparagowa krem z groszkiem ptysiowym
  • zupa krem z białej fasoli z pieczoną szynką i szczypiorkiem
  • krem brokułowy z migdałami
  • krem z borowików ze swojskimi kluseczkami

danie główne - do wyboru 6 pozycji (1 osobę przypadają 4 porcje mięsa)

  • cygaro z drobiu z nuta świeżej bazylii i suszonymi pomidorami z fetą
  • devolay z gorgonzolą i szpinakiem
  • devolay z camembertem i żurawiną
  • pierś z kurczaka w migdałach i ziarnach
  • kaczka pieczona w całości z jabłkami
  • piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-porzeczkowym
  • medaliony z polędwiczek wieprzowych z kurkami
  • polędwiczki wieprzowe w świeżych pomidorach z nutą oregano
  • pieczeń z karkówki z morelą
  • pieczeń z karkówki ze śliwką
  • zraziki wołowe
  • kotlet zawijany myśliwego
  • kotlet tropikalny z sezamem
  • tilapia smażona w sosie czosnkowo-pieprzowym
  • łosoś z rusztu z gruszkami duszonymi w winie
  • łosoś marynowany w kolendrze i imbirze z sosem cytrynowo-maślanym

dodatki do obiadu

  • 3 rodzaje surówek
  • ziemniaczki z wody
  • frytki
  • rosti z warzywami
  • kluski śląskie lub kopytka

dodatków na ciepło - 2 pozycje do wyboru

  • groszek z marchewką, warzywa z wody, buraczki zasmażane
  • kapusta czerwona z jabłkiem, kapusta szmurowana z koperkiem
  • kuleczki z marchewki z koperkiem


PRZEKĄSKI NA STOLE

sałaty

  • sałata z wędzonym kurczakiem i malinowym dresingiem lub sałata a'la cezar
  • sałatka grecka lub sałata wiosenna z grzankami
  • caprese

inne

  • deski pasztetów (2 rodzaje)i mięs pieczonych z marynowanymi domowymi ogórkami ,paprykami ,dynia
  • klopsiki w occie
  • korpusiki francuskie z pastami rybnymi, serowymi i mięsnymi
  • befsztyk tatarski z piklami
  • tymbaliki z łososia lub tatar z łososia
  • ozory wołowe w galarecie
  • śledzik w 3 smakach
  • bruchetta z parmezanem i pieczoną papryką z oliwą i czosnkiem

DANIE II (ok godz 22.00) – do wyboru 3 dania

  • karkówka z grilla
  • piersi z grilla z suszonymi pomidorami i włoską szynką
  • golonka po bawarsku z kapustą zasmażaną
  • golonka faszerowana z grzybami leśnymi
  • żeberka marynowane w domowych powidłach śliwkowych
  • kurczak trybowany, Faszerowany, pachnący pietruszka

DANIE III – ZUPA (ok godź. 1.00) – do wyboru 2 pozycje

  • flaczki
  • zupa gulaszowa
  • żurek
  • zupa meksykańska z grzankami
  • zupa wersal z blue cheese

DANIE IV (ok godź. 2:00) – do wyboru 1 pozycja

  • strogonow
  • naleśniki po włosku z ricotą i szpinakiem
  • kurczak duszony w śmietanie z borowikami

DANIE V (ok godź 3:00)

  • rubinowy barszczyk z pasztecikiem

NAPOJE GORĄCE(open bar)

  • kawa
  • herbata

*napoje chłodzące i alkohol we własnym zakresie


W cenę wesela wliczony jest 14 kg tort w cenie 350 zł

Ciasto płatne dodatkowo w zależności od wybranej przez państwa cukierni ( cena za 1 kg tj. od 20 zł-38 zł)

*Na wesele 100 osobowe należy liczyć ok. 28 kg ciasta

 

Godziny podania potraw oraz propozycje serwowanych dań są sugerowane i mogą zostać zmodyfikowane zgodnie z życzeniem klienta.